مراحل شكايت كيفري در دادگاه به چه صورت مي باشد؟

۳۷ بازديد
زماني كه جرمي به وقوع مي پيوندد كه قانونگذار آن را جرم انگاري كرده و براي آن مجازاتي تعيين نموده است. از آنجا كه در جريان رسيدگي به پرونده هاي كيفري كه طي آن جرمي به وقوع پيوسته كه قانونگذار براي آن مجازات تعيين كرده است و معمولا احساسات و نظم عمومي نيز جريحه دار مي شود، مرجعي به نام دادسرا توسط قانونگذار پيش بيني شده تا در كنار دادگاه روند رسيدگي به پرونده هاي كيفري اقدامات لازم را به عمل آورد.
با توجه به وجود دادسرا در آيين دادرسي كيفري، نحوه رسيدگي پرونده ها تا حدي متفاوت با آيين دادرسي مدني خواهد بود.براي اينكه دادسرا به عنوان نهاد تحقيق و تعقيب بتواند وارد عمل شود بايد جهات شروع به تحقيقات حاصل شود. كه مراحل دادسرا به مراحل زير است:
  • تحقيقات مقدماتي
  • رسيدگي در مرحله‌ي نخستين
  • رسيدگي در مرحله‌ي تجديدنظر
از اين مرحله شكايت به بعد، پرونده توسط قاضي دادگاه مورد رسيدگي قرار مي‌گيرد. رسيدگي مقدماتي دادسرا صرفا به منظور جمع‌آوري ادله‌ي مورد نياز و رد پرونده‌هايي است كه ادله‌ي كافي ندارند و اين دادگاه است كه بايد در نهايت درمورد واقع شدن يا واقع نشدن جرم نظر نهايي را بدهد.

چه زماني شكايت كيفري رد مي شود؟

هميشه تنظيم درست و اصولي دادخواست و شكواييه، يكي از اصولي است كه در قوانين و حتي محاكم قضايي كشور، به آن توجه ويژه مي‌شود و در صورت عدم توجه به اين اصول و مقررات كه بيشتر موضوعات شكلي در تنظيم دادخواست و شكوائيه را در بر مي‌گيرد، باعث خواهد شد كه دادخواست و شكوائيه از سوي مقام رسيدگي كننده با قرار رد مواجه شود.
آنچنان كه مستحضر هستيد، در صورتي كه يك دادخواست حقوقي كامل نباشد و شرايط شكلي تنظيم آن توسط خواهان دعوا رعايت نشده باشد، دادگاه رسيدگي كننده قرار رد دادخواست مطرح شده را صادر خواهند كرد، شكواييه نيز در صورتي كه تمام نكات و مباني تنظيم آن را شاكي رعايت نكرده باشد، دادسرا يا دادگاه كيفري رسيدگي كننده نمي‌تواند آن شكايت را رد نمايد.
در برخي مواقع در هنگام طرح شكايت كيفري در دادسراها و دادگاه‌ها، عدم رعايت برخي اصول و شرايط شكلي كه در شرح مقاله به آنها اشاره كاملي شده، موجب خواهد شد تا شكواييه از ناحيه مرجع قضايي با قرار رد مواجه گردد و شاكي با رعايت آن اصول مجددا به تنظيم شكايت همت گمارد. براي به وجود نيامدن همچين مشكلاتي افراد براي طرح شكواييه خود بايد از يك متخصص كمك بگيرند كه در روند پرونده كيفري خود به مشكل برنخورند، به همين دليل مي توانند از بهترين وكيل كيفري شيراز استفاده كنند

تنظيم شكوائيه و اقامه دعوي كيفري به چه صورت است؟

برگه اي كه در دعوي كيفري بايد تكميل نمود و اطلاعات خواسته شده را در آن بايد ذكر نمود را شكواييه مي نمايند. شكواييه در دعوي كيفري مانند پر كردن برگه دادخواست و يا تنظيم لايحه دفاعيه در دعوي حقوقي مي‌باشد. در تنظيم شكواييه بايد چند نكته و شرط لازم را كه بسيار مهم و حياتي مي باشد كه عبارتند از:
  1. داشتن اهليت: در جرايمي كه تعقيب آن منوط به شكايت شخص زيان ديده از جرم است، شخص بايد اهليت داشته باشد. اهليت در قانون جمهوري اسلامي ايران داشتن سن لازم است كه در دختران سن 9 سالگي و در پسران سن 15 سالگي تعيين شده است.  اما معمولا رويه عملي دادگاه سن 18 سالگي است.
  2. 2- شكايت شاكي: جرايمي هست كه تنها با شكايت شاكي قابل پيگيري است و فاقد جنبه هاي عمومي هستند مانند جرايم افتراء، توهين و فحاشي و در اين مسائل بلافاصله پس از تقديم شكوائيه به دادسرا تعقيب و تحقيقات شروع مي‌شود.
3- اعلام و اخبار ضابطين دادگستري: در جرايم عمومي و غير قابل گذشت با اعلام و گزارش ضابطين دادگستري تعقيب جرايم را دنبال مي‌كند قابل ذكر است كه ضابطين قوه قضائيه در حال حاضر همان ماموران نيروي انتظامي هستند كه در اين حال در برخي موارد نيروي مقاومت بسيج، سپاه پاسداران نيز به عنوان ضابطين دادگستري محسوب مي‌شوند.

كلام آخر

از شما دوستان عزيزم ممنونم كه تا انتهاي اين مقاله همراه ما بوديد ما در اين مقاله به بررسي رد شكايت كيفري پرداخته ايم. در مطالب گفته شده درباره شكايت كيفري چيست و مراحل آن در دادگاه ها به چه صورت است صحبت كرديم و در ادامه به بررسي رد شكايت كيفري كي اتفاق مي افتد و همينطور شكواييه به چه صورت است را مورد بررسي قرار داديم. در انتهاي مقاله نيز به بررسي لزوم داشتن وكيل كيفري براي دعاوي خود. اميدوارم كه مطالبه گفته شده برايتان مفيد بوده باشد.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.